Dezamăgirile de la Steaua vs Manchester City

După o foarte lungă perioadă de timp am fost să văd un meci de fotbal pe stadion. Ultimul meci la care am asistat până ieri a fost cel dintre Steaua și Astra, ultimul meci ca antrenor al Stelei pentru Ilie Dumitrescu. Am fost foarte dezamăgit atunci de atitudinea spectatorilor care a dus la demisia lui Ilie și am hotărât să nu mai merg la meciuri. Pur și simplu nu mi-am dorit să fiu confundat cu ei.

Nu aș fi mers nici ieri dacă nu era tata. Își dorea să vadă un meci pe Național Arena și m-am gândit că un meci Steaua vs Manchester City ar garanta spectacolul. Din păcate a fost unidirecțional și am scăpat doar cu 0-5.

20160816_202550

Am plecat dezamăgit de la stadion.

Fiind pentru prima oară pe Național Arena, începutul experienței a fost normal. Comparațiile cu Stadionul din Cluj-Napoca, Cluj Arena, nu puteau lipsi și parcă îmi place mai mult arena clujană.

Primele dezamăgiri au apărut încă înainte de startul partidei. Când auzi un tată că își învață fiul să huiduie adversarii ieșiți la încălzire pentru a-i intimida, parcă te gândești că mai bine vedeai meciul la TV. Pe transmisiunile live vedeam întotdeauna un banner pe care scria „Respect”. Acum nu l-am văzut, și nu cred că din cauza miopiei și astigmatismului. Alte câteva zeci de mii, nu au văzut nici ei…

Clasicul duel cu dinamoviștii nu cred că va dispărea vreodată. Niciodată nu am înțeles de ce aproape un stadion întreg înjură cu atâta patos rivala într-un meci internațional.

Meciul în sine a fost un spectacol. De multe ori când era mingea la „cetățeni” parcă îmi venea să iau controller-ul de PlayStation și să le arăt cum se finalizează. Au fost câteva faze pe care ar fi trebui să le finalizeze cu șut la poartă măcar, dacă nu în poartă.

Jocul Stelei nu m-a dezamăgit. Steaua a jucat cum joacă de obicei, doar că adversarul a fost altul.

  • Niță a scos tot ce a putut și nu numai;
  • Enache nu mi se pare că are stofă de fundaș. De multe ori se apăra haotic și în loc să țină aproape de om, fără a-l ataca decisiv, fie îi lăsa prea mult spațiu, fie intra decisiv. La fel joacă și în campionat, dar Nolito nu joacă în Liga 1 și greșelile nu mai par atât de evidente;
  • Toșca a făcut câteva greșeli, una din ele fiind la baza primului gol. În campionat e posibil să fi scăpat într-o situație asemănătoare, acum nu a fost cazul;
  • Popa a alergat, dar parcă îi lipsește inteligența de joc și uneori ia decizii proaste. Îmi amintesc 2 faze în care avea soluție de pasă și s-a încăpățânat să se întoarcă cu față la poartă să șuteze;
  • Stanciu și Hamroun au făcut și ei ce-au putut, au avut și câteva ocazii, dar apărarea celor de la City avea temele făcute.

M-a dezamăgit rezultatul. Deși oaspeții puteau să ne bată mult mai rău, parcă scorul a fost puțin prea dur. Scorul a cam reflectat diferența dintre cele 2 echipe, dar speram la un rezultat mai strâns, poate chiar în favoarea noastră.

Pentru ca dezamăgirea să fie completă, la final, Național Arena s-a transformat într-un mare coș de gunoi. Majoritatea spectatorilor au preferat să își lase gunoaiele pe stadion. Bine, nici coșurile de gunoi nu păreau prea dese sau încăpătoare, dar măcar puteau să-și strângă după ei.

Sper că tatălui meu i-a plăcut și sper să revină pe stadion. Ăsta ar fi unul dintre puținele motive pentru care m-aș putea întoarce.

PS: Din 5 goluri, măcar unu putea să dea și De Bruyne…