Nu defensivele câștigă campionate, ci prezența la antrenamente

Există o zicală, în mai multe variante, care aduce la suprafață importanța defensivei în fotbalul american: „Ofensiva îți aduce spectatori, dar defensiva îți câștigă meciul” sau „Ofensiva îți câștigă un meci, dar defensiva îți câștigă campionatul„.

Oricare dintre cele două variante (eu știu doar 2, posibil să fie mai multe) poate fi adevărată, dar nu este suficient.

Una din cele mai mari probleme ale fotbalului american din România este prezența la antrenamente. Sunt multe echipe care se lovesc de această situație, iar cele mai afectate sunt cele cu un lot mai restrâns.

Indiferent că este vorba de Flag Football (varianta non-contact a fotbalului american) sau de Tackle, antrenamentele sunt foarte importante. Oricât de bun ar fi un jucător, prin antrenament poate deveni și mai bun. În plus, fotbalul american este un sport de echipă, iar pentru a putea crea conexiuni între toți jucătorii este nevoie de multe antrenamente.

Americanii care au venit în campionatul nostru, nu sunt mai buni doar pentru că au naționalitatea potrivită, ci pentru că au în spate un număr impresionant de antrenamente. Și nu doar numărul antrenamentelor este important, ci și calitatea acestora. Însă pentru a avea parte de un antrenament de calitate e nevoie de implicare din partea tuturor.

Când numărul și calitatea antrenamentelor sunt scăzute, echipa are de suferit. Și asta se vede în performanțele individuale ale jucătorilor, dar și în jocul general al echipei. Fiecare play, indiferent că este vorba despre ofensivă, defensivă sau echipele speciale, trebuie repetat, iar fără jucători la antrenament, acest lucru este imposibil.

Fotbalul american din România are nevoie să crească, iar asta se va vedea când echipele vor avea o prezență constantă la antrenamente de peste 75%.

Nu uitați, pentru a ține aproape de tot ce ține de fotbalul american din România, vizitați firstdown.ro.