Sezon încins de fotbal american

Campionatul Național de Fotbal American a ajuns la cea de-a zecea ediție. Până acum nu am avut parte de calcule prea complicate. La un moment dat se anunța o favorită, prin calitatea jocului sau a lotului, iar aceasta își vedea de treabă până în finală, pe care o și câștiga.

Ei bine, anul acesta lucrurile s-au schimbat. În fiecare etapă am avut parte de o surpriză. Fie că a fost vorba de echipa câștigătoare sau doar de diferența de scor, surprizele au apărut constant.

Din păcate pentru echipe, acestea au oferit spectacol, nu însă și constanță. Fie de la un meci la altul, fie de la o repriză la alta, ni s-a dat să vedem altă echipă în același echipament. Pentru spectatorii neutri, toate bune și frumoase, numai susținător al vreunei echipe să nu fii.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat, se știu cele 2 echipe care vor juca acasă meciul din semifinală. Nu am anticipat clasamentul în forma sa actuală și chiar vedeam o altă favorită clară, dar na, am voie și eu să mă mai înșel din când în când. Oricum, nu știu cine ar fi pariat pe clasamentul ăsta la începutul sezonului sau chiar după etapa a doua.

Cum am avut parte de surprize până acum, e posibil să mai apară, deci ultimele meciuri chiar trebuie urmărite. Playoff-ul are premisele unor meciuri echilibrate. Cu siguranță vor fi ceva revanșe de luat.

Pentru a urmări meciurile live: https://live.firstdown.ro/

Urmează Cluj Crusaders @ Reșița Locomotives, un meci care s-ar putea să nu aibă vreun impact în ceea ce privește clasamentul. Bucharest Rebels au parte de un meci ușor, acasă, în compania Mureș Monsters și e nevoie de alinierea mai multor corpuri cerești pentru a câștiga Monsters.

Semifinalele sunt meciuri de totul sau nimic. Dacă vor reuși echipele care au pierdut în sezonul regulat să-și ia revanșa, vom vedea pe 8-9 iunie.