Prima sută de km pe bicicletă

Am profitat de oferta celor de la Pegas, 23% reducere la toate produsele, și mi-am luat bicicletă. De fapt ne-am luat, că și-a luat și mândra. De fapt le-a luat, dar asta e altă discuție. Am zis că dacă nu mai motociclesc, măcar să biciclesc.

Dat fiind disconfortul depozitării lor la etajul 10, nu pot spune că le-am folosit prea mult. De fiecare dată trebuie să slăbesc ghidoanele pentru a evita urcarea pe scări cu bicicleta în spate. Când ieșim împreună ar trebui să urc de două ori. Cum bicicleta mea are 20 kg, ar fi ruginit acolo unde e.

Mi-am ales Pegas Cutezător, grasul familiei. Are 20 kile, asta am mai zis, și roțile late. Nu am simțit o greutate în deplasare, exceptând urcatul dealurilor, dar nu cred că are legătură prea mare cu lățimea roților, cât are cu greutatea. La 50+ kg ale mele, cele 20 ale biclei se simt.

Pegas Cutezător, vedere din spate.

Prima călătorie am făcut-o cu ea „naked”, avănd doar sonerie. Ulterior mi-am luat și far, borsetă, oglindă, vestă, beculitoare de-aia de spate și lanț. Mânuși aveam și era să nu mai am, dar asta e altă poveste.

Ca să fiu sigur că trec de prima 100, chiar dacă la calcul îmi dădea că am pedalat mai mult de-atât, am mers la sigur și am planificat o excursie până la Cernica. Conform planului inițial trebuia să mergem vreo 30km. Am scurtat traseul până la destinație, dar nu am reușit să ne oprim din pedalat. În loc să facem 26 – 27 km dus-întors, am reușit să facem 35. Dacă nu erau cele două dealuri poate nu era atât de trist și nu mă bombănea sor-mea că a făcut mișcare extra.

Excursie la Cernica

Acu aștept să mă mut, ca să am loc de parcare pentru biciclete și să pot ieși mai des.

 

Pro:

  • Arată bine rău;
  • E stabilă la viteze mari, dar cine reușește să le prindă;
  • Pare mai stabilă pe nisip, pietriș, iarbă etc.;

Contra:

  • Am zis că are 20 kg?!
  • Nu are aripi, deci exclus mersul pe ploaie. De fapt, mersul pe ploaie cu mine curat;