Escape the Dungeon

În cele două săptămâni pe care le-am petrecut în Cluj anul acesta, am ajuns și la The Dungeon, primul joc room-escape din Cluj-Napoca.

Când am fost eu, aveau doar două jocuri, între timp au mai lansat altele. Cum aveau grade diferite de dificultate, le-am luat în ordine.

Prima oară am fost la The Secret, doar eu și femeia. Decorul spectaculos se plia perfect pe poveste. Fundalul sonor îți amplifica senzația că totul este „pe bune”. Toate astea au fost prea mult pentru mândră, care nu „stătea” singură într-o cameră. Fiind cu mine aproape permanent am jucat aproape ca o singură persoană. Dat fiind handicapul temerilor de bau-bau, am evadat puțin după cele 60 minute.

A doua zi a fost la The Experiment. Pentru acest joc ne-am făcut echipă. Alex și Larisa ni s-au alăturat. Chiar dacă nu era aceeași atmosferă mie mi-a plăcut mai mult.

Să nu mă bată Darwin, și aici totul era extraordinar, dar la primul joc au fost mai multe elemente wow. Poate dacă aș fi fost în ordine inversă s-ar fi schimbat și preferințele…

Cert este că aici jocul era puțin mai tehnic, de aici și preferința mea pentru acest joc. Cel mai mult mi-a plăcut că aici am fost o echipă și am reușit să evadăm în timp util. La limită, dar la timp.

Mai fusesem și în București să mă joc, dar experiența a fost foarte diferită. Poate cu o singură excepție, The Dungeon a fost cu câteva clase peste. Aici mă refer strict la decor. Preferințele față de puzzle-uri pot fi subiective.

Acum aștept să ajung din nou la Cluj pentru a încerca și celelalte două jocuri.